Ovaçevirme İlkokulu
OVAÇEVİRME MAH. OVAÇEVİRME KÜME EVLERİ NO 33 HINIS / ERZURUM
05387992010

VİZYON

Okulumuzun vizyonu öğrencilerine ve gerekli tüm girişimleri yaparak köy halkına faydalı, çağdaş, aydınlatıcı, yenilikçi bir eğitim politikası ile köyünde her alanda faydalı olmaktır.

MİSYON

Okulumuzun Misyonu ; Öğrencisi ve köy sakinleri ile bütünleşmiş, projeler üreten, çağdaş, evrensel değerlere sahip, sorunlara etkileyici ve yenilikçi çözümler üreten, çağdaş bir eğitim ve bilimsel kültürü oluşturmak ve özgüveni tam ,toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir. Ovaçevirme İlkokulu´ nun misyon ve vizyonunu oluşturan temel değerleri; • Atatürk İlkelerine bağlı olmak, • Evrensel hukuk ilkelerine ve yasal düzenlemelere uymak, • Bilimin evrenselliğine inanmak, • Yenilikçi olmak, • Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek, • Kurum içinde uyum ve dayanışmaya önem vermek, • Herkesi din, ırk, milliyet, renk, düşünce farklılığı gözetmeksizin sevmek ve saygılı olmak, • Sürekli mükemmelliği yakalamaya çalışmak, • Zamanın kıymetini bilmek, • Milletimizi sevmek ve milletimizin değerlerini korumak • İşimizi sevmek.

BAŞARILAR

Tam Gün

08:30- 13:50

Kalorifer ve soba

Lojman Sayısı

Lojman Bilgisi

Okulumuz lojmanları bölgenin iklim şartlarına uygun duvarları taş 2 odalı 60 metre karedir. Lojmanlardan biri şuanda kullanımda olup diğeri boş olduğu için depo olarak kullanılmaktadır.

Köy güzergahında farklı okullar da olduğu için servis imkanı bulunmaktadır.

İl merkeze 160km, ilçe merkeze sadece 13 km dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüz 80 hane olup yörenin en eski yerleşim yerlerindendir. Köyümüz yeşilliklerin içinde biri köyün girişinde diğeri ortasından geçmekte olan iki akarsuyu bulunan şirin bir köydür. Köy sakinlerinin çoğu yıllar önce Tortum ilçesinden buraya gelerek yerleşmişlerdir.

@OvaçevirmeI twitter hesabımız