Okulumuz Tarihçesi

Köyümüz ilçenin en eski yerleşim yerlerinden birisidir.Köy halkı 1950'li yıllarda Erzurum'un Tortum ilçesi, Gümüşhane ve Karadeniz'in diğer illerinden Hınıs ilçesine göç etmiş bulunmaktadır.Köyümüz ilçenin en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğu için okulumuz da ilçenin en eski kurumlarından biri olup 1950'li yıllarda eğitim öğretime başlamıştır.Bu nedenle köydeki yaşlıların büyük bölümü okuma yazma bilmektedir.Çevre köylerden de okulumuza öğrenciler gelmiştir.

Köyümüz her geçen gün göç vermekte olup bu nedenle okulumuzdaki öğrenci sayısı azalmıştır.Okulumuzun 2005-2006 eğitim öğretim yılına kadar ikinci kademesi bulunmakta iken öğrenci azlığı ve diğer köylerden gelen öğrencilerin kendi köylerindeki okullara devam etmesi sebebiyle 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren ikinci kademesi kapatılmış olup okulumuz birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu olarak hizmete devam etmektedir.